Opera aperta – Projecció i diàleg amb David Trueba
20-05-2022

El Cinema Edison participa, un any més, al Festival Opera aperta, amb la projecció de la pel·lícula Vivir es fácil con los ojos cerrados de David Trueba, amb un diàleg posterior amb el seu director.

 

El viatge ocupa un lloc destacat en l’imaginari universal: des de la travessa iniciàtica d’Ulisses fins a l’èxode bíblic del poble hebreu o el camí més enllà del Llibre dels morts d’Egipte, entre tants altres relats de desplaçament. La noció de viatge funciona com una metàfora precisa i preciosa de la vida humana, i potser per això, el seu simbolisme és inesgotable. No sempre és el desig del que és desconegut i l’èpica de l’aventura allò que esperona la sortida. Hi ha rutes desitjades, però també n’hi ha d’imposades, com l’exili o els desplaçaments humans massius d’avui. Pelegrins, migrants, exploradors, nòmades i recercadors comparteixen el sentir físic del viatge, però també la possibilitat de transformació. I és que l’únic viatge possible, la vertadera expedició ignota, és el que realitzem a l’interior de nosaltres mateixos.

Sobre els diferents sentits del viatjar en parlarem a Opera aperta, festival d’art i paraula de Granollers. Un festival produït pel Museu de Granollers i que aquest any arriba a la tercera edició. Partim d’una obra del fons de l’art del museu i deixem que ens interpel·li a l’entorn d’aquesta gran metàfora que és la noció de viatge, amb quatre dies de debat i propostes participatives, gratuïtes i obertes a tothom.

 

 

Informació

Diumenge 12 de juny a les 17h

Reserva la teva entrada aquí